Συνελήφθησαν 4 άτομα για ληστεία και κλοπές από οικίες στις Σέρρες

Με χρήση σωματικής βίας σε βάρος ημεδαπού αφαίρεσαν ένα όχημα από την οικία του

Εξιχνιάστηκαν κλοπές και απόπειρες κλοπών και ληστείας που διέπραξαν το τελευταίο εξάμηνο

Η συνολική τους λεία ανέρχεται στις 18.500 ευρώ

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνεργασία αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 4 ημεδαπών ανδρών, για σύσταση συμμορίας, ληστεία, κλοπές και απόπειρες κλοπών και ληστείας.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν προχθές (7 Ιουνίου 2022) το πρωί, σε περιοχή των Σερρών οι προαναφερόμενοι, που όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2021, συνέστησαν συμμορία και με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος, διέπρατταν κλοπές από οικίες και κλοπές οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι τα ξημερώματα της 6ης Ιουνίου, ενεργώντας από κοινού, με χρήση σωματικής βίας σε βάρος ημεδαπού άνδρα, αφαίρεσαν μέσα από την οικία του ένα όχημα, αξίας 6.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 σε περιοχές των Σερρών, ενέχονται σε:

  • 1 απόπειρα ληστείας, όπου με σωματική βία και απειλή με ρόπαλο σε βάρος ημεδαπού, προσπάθησαν να εισέλθουν στην οικία του, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν,
  • 2 κλοπές από οικίες, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 6.500 ευρώ,
  • 1 κλοπή οχήματος αξίας 6.000 ευρώ από οικία,
  • 2 απόπειρες κλοπής οχημάτων και
  • 1 απόπειρα κλοπής από οικία.

Τα προαναφερόμενα κλεμμένα οχήματα, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ξύλινη ράβδος, μία βαριοπούλα και ένα κόφτης μετάλλων. Επίσης, κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Σερρών.

Πηγή